chiro, wadisda?

Voor iedereen van 6 tot 18 jaar

De Chiro is de grootste jeugdbeweging van Vlaanderen en Brussel. Iedereen is welkom, of je nu een jongen, een meisje of geen van beide bent. Ook je afkomst, religie of geaardheid spelen geen rol.

Chiro Coloma bestaat uit vijf leeftijdsgroepen: de ribbels (1ste en 2de leerjaar), de speelclub (3de en 4de leerjaar), de rakwi’s (5de en 6de leerjaar), de tito’s (1ste en 2de middelbaar) en de kespi’s (3de, 4de en 5de middelbaar). Vanaf het 6de middelbaar start je als leiding.

Elke zondagnamiddag achter de kerk van Coloma

Op de Chiro speel je elke zondag van 14 tot 17u (of tot 18u voor de oudere groepen) knotsgekke spelletjes met andere kinderen of jongeren uit je buurt. Kampen bouwen, knutselen of je verkleden als zeester, zeerover of zeemeermin? Kom, en speel mee.

Op sommige zondagen is het geen Chiro omwille van vakantie of de leiding die examens heeft, maar dat wordt altijd duidelijk aangegeven in het programma. Daarnaast gaan we elke zomervakantie in juli op kamp naar de Belgische Ardennen.

Graag eens testen of de Chiro iets voor jou is? Kom gerust een keer of drie proberen in het begin van het jaar. Daarna vragen we je om je officieel in te schrijven.

Het uniform

We verwachten dat onze Chiroleden in uniform komen. Een uniform bestaat uit een T-shirt, een trui en een broek of rok van de Chiro. Daaronder draag je effen sokken (of Chirosokken). De jongste leden (1ste en 2de leerjaar) hoeven het eerste trimester alleen maar een T-shirt en trui van de Chiro te dragen. Na de kerstvakantie moeten ook zij een volledig uniform hebben.

Het algemene Chiro-uniform (T-shirt, trui, hemd, short, rok en sokken) vind je in de Banier in Mechelen (Onze-Lieve-Vrouwestraat 31). Je kan ook een T-shirt en trui van Chiro Coloma kopen bij de leiding. Voor kinderen kost een trui 15 euro en een T-shirt 5 euro. Voor jongeren en volwassenen kost een trui 20 euro en een T-shirt 10 euro. Tweedehandsuniformen kan je gratis krijgen bij de leiding.

veelgestelde vragen

Wat kost de Chiro?

Het lidgeld voor de Chiro bedraagt 40 euro. Voor die prijs is je kind verzekerd en heeft het recht op een volledig schooljaar Chiroplezier. Voor het Chirokamp betaal je 110 euro voor de jongste leden en 140 euro voor de oudste leden.

Ik kan het niet betalen. Kunnen jullie helpen?

Spreek de leiding of de VB’s (volwassen begeleiders) zeker aan als je moeite hebt om het lidgeld te betalen. Voor het kampgeld werken we sowieso met een richtprijs: ouders die het wat moeilijker hebben, betalen gewoon wat ze kunnen missen zonder dat ze ons hiervan op de hoogte hoeven te brengen. Tegelijkertijd vragen we aan de ouders die het wat breder hebben om eventueel wat euro’s meer te betalen. Zo hopen we samen de Chiro betaalbaar te houden voor iedereen.

Kan ik bij jullie een uniform kopen?

Tweedehands uniformen kan je gratis bij ons verkrijgen. Je kan ook een T-shirt en trui van Chiro Coloma kopen bij ons. Voor een Chiroshort, -rok en -sokken kan je terecht in de Chirowinkel De Banier in de Onze-Lieve-Vrouwestraat 31 in Mechelen. Chirosokken zijn niet verplicht. We vragen wel om altijd effen sokken aan te doen.

Wanneer is het Chiro?

Een typische Chirozondag duurt van 14 tot 17u voor de jongste groepen (tot en met het 6de leerjaar) en van 14 tot 18u voor de oudste groepen (vanaf het 1ste middelbaar). Je vindt de info per zondag altijd terug in het programma.

Kan mijn kind eerst eens komen proberen?

Je kind mag gratis drie keer komen proberen in het begin van het jaar. We vragen wel om op voorhand je kind al in te schrijven, zodat het verzekerd is. Opgelet: in groepen waar geen plaats meer is, is het niet mogelijk om te komen proberen.

Wanneer kan ik mijn kind inschrijven?

Vanaf maandag 5 juni kan je je kind inschrijven voor het volgende Chirojaar. Opgelet: de plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij. Broers/zussen van Chiroleden krijgen voorrang en mogen zich al inschrijven vanaf maandag 15 mei.

Hoe word ik op de hoogte gehouden van activiteiten?

Als je je kind inschrijft voor de Chiro, kom je automatisch op onze mailinglijst terecht en krijg je regelmatig via e-mail een nieuwsbrief. Daarnaast kan je je lid maken van onze Facebookgroep. Per leeftijdsgroep is er ook een aparte Whatsapp-groep om snel en makkelijk te communiceren met de leiding en andere ouders.

Bij wie kan ik terecht met vragen?

Je kan in principe altijd terecht bij de leiding van de groep(en) van jouw kind(eren). Voor algemene vragen of eventuele problemen kan je terecht bij de groepsleiding of de VB’s (volwassen begeleiders).

Joachim Van den Bosch
Groepsleiding
info@chirocoloma.be
0472 03 68 72
Tobias Vanoverschelde
Groepsleiding
info@chirocoloma.be
0472 86 73 60
Joris Slootmaeckers
Volwassen begeleider
info@chirocoloma.be
0497 82 84 89
Sanne Devisscher
Volwassen begeleider
info@chirocoloma.be
0472 46 41 39
Scroll naar boven