MEER INFO

INschrijven

Vanaf zaterdag 1 juni kan je je kind inschrijven voor Chiro Coloma. Pas na 15 augustus kunnen we je laten weten of er al dan niet plaats is voor je kind. Dat hangt namelijk van verschillende factoren af: het aantal leiding, het aantal leden die lid blijven, de leidingsverdeling per groep enzovoort.

Eerste Chirozondag voor oude leden op zondag 22 september

De overgang vindt dit jaar plaats op zondag 22 september van 14 tot 17u. Die dag neem je afscheid van je oude leiding én kom je te weten wie jouw nieuwe leiding is voor het volgende Chirojaar. Spannend!

Eerste Chirozondag voor nieuwe leden op zondag 29 september

We verwachten alle leden op zondag 29 september om 14u. Het einde van deze Chirozondag is voorzien om 17u voor de Ribbels, Speelclub en Rakwi’s. De Tito’s en Kespi’s eindigen om 18u.

VEELGESTELDE VRAGEN

Moet ik mijn kind al inschrijven als het eerst eens wil komen proberen?

Ja, wij hebben de gegevens van jouw kind nodig voor de verzekering. Maar je kind mag wel de eerste drie Chirozondagen komen proberen voordat we je vragen om je inschrijving definitief te maken.

Mijn kind staat op de wachtlijst. Wat nu?

Na het Chirokamp in juli kennen we de leidingsverdeling en weten we exact hoeveel leden per groep haalbaar zijn. Sommige ouders wachten ook nog het kamp af om te besluiten of ze hun kind al dan niet opnieuw willen inschrijven voor een volgend Chirojaar. Dat wil zeggen dat we in principe eind oktober zicht hebben op het feit of er nog extra kinderen ingeschreven kunnen worden. Wie op de wachtlijst staat, krijgt hier een mail van.

Hoeveel kost de Chiro?

Het lidgeld bedraagt 40 euro. Voor die prijs is je kind verzekerd en heeft het recht op een volledig schooljaar Chiroplezier. Voor het Chirokamp betaal je 110 euro voor de jongste leden en 140 euro voor de oudste leden. Opgelet: het gaat hier om een richtprijs. Dat wil zeggen dat iedereen betaalt wat hij of zij kan missen zonder dat je ons daarvan op de hoogte hoeft te brengen. Laat geld alvast geen drempel zijn om je kind in te schrijven voor de Chiro.

Wanneer moet ik het lidgeld betalen?

Midden oktober krijg je een mail van de Chiro met de vraag of je je kind definitief wil inschrijven en om het lidgeld te betalen.

In welke groep komt mijn kind terecht?

Chiro Coloma bestaat uit vijf leeftijdsgroepen: de ribbels (1ste en 2de leerjaar), de speelclub (3de en 4de leerjaar), de rakwi’s (5de en 6de leerjaar), de tito’s (1ste, 2de en 3de middelbaar) en de kespi’s (4de en 5de middelbaar). Vanaf het 6de middelbaar start je als leiding.

Hoe word ik op de hoogte gehouden van activiteiten?

Als je je kind inschrijft voor de Chiro, kom je automatisch op onze mailinglijst terecht en krijg je de nieuwsbrief van de Chiro. Daarnaast kan je je lid maken van onze Facebookgroep. Per leeftijdsgroep is er ook een aparte Whatsapp-groep om snel en makkelijk te communiceren met de leiding en andere ouders.

Bij wie kan ik terecht bij vragen?

Je kan in principe altijd terecht bij de leiding van de groep(en) van jouw kind(eren). Voor algemene vragen of eventuele problemen kan je terecht bij de groepsleiding of de VB’s (volwassen begeleiders).

Scroll naar boven